inzerce, prodej, prodám, bazar

CUCA MELON POPÍNAVÉ OKURKOVÉ MINI MELOUNKY

Kategorie: Rostliny

10 semen za 30Kč
+ poštovné 23Kč (obyč.)

CUCAMELON známy také pod názvem mexická okurčička. Plody této rostliny vypadají doslova jako zmenšené melouny a dozrávají do velikosti kolem 1 až 1,5 centimetru. Mini melounky rostou ve velmi hojném počtu na popínavé rostlině, která je schopna vám během chvilky pokrýt značnou plochu. Proto je ideální volbou pro zastínění pergoly nebo posezení.

Cucamelon je původem z Mexika a Střední Ameriky. Tato popínavá rostlina velice rychle roste a vyznačuje se velkým množstvím plodů.Tato popínavá rostlina velice rychle roste a vyznačuje se velkým množstvím plodů.Plody jsou velikosti větší kuličky hroznového vína. Tyto plody ve tvaru miniaturních melounků jsou příjemně křupavé s osvěžující chutí a chuť je kombinací salátové okurky v kombinaci s melounem a s nádechem limetky. Roste velice rychle, plodí po celé vegetační období, kdy na rostlině jsou jak zralé plody, tak i květy, dobře snáší sucho. Ovoce je možné jíst přímo nebo promíchat do salátu s olivami, plátky papriky a rajčat. Na drobno nakrájené se přidávají do salsy. Ovoce lze také nakládat jako okurky – kvašáky, běžné okurky nebo grilovat jako baklažán. Znalci doporučují nakládat s mátou a koprem s přidáním vinného nebo dubového listu, což zabrání měknutí melounků.

Jak pěstovat CUCAMELON:
Cucamelon můžeme pěstovat přesně jako běžné okurky, ale proces je mnohem jednodušší. Není třeba skleník ani proštipovaní během vzrůstu, rostlina nemá u nás přírodní nepřátele a je odolná vůči chorobám. Semena zasejeme konec dubna/ květen (když pomine nebezpečí promrznutí) do truhlíku (kyprá kompostová půda), přikryjeme a zajistíme rosení. Předpěstované rostliny vysadíme v červnu do půdy na zahradu. Mohou být vysazené velmi blízko sebe, postačí rozestupy 15 cm.Pak pokud zajistíme oporu pro růst v podstatě péče, až na občasnou zálivku péče končí.
Sklízet začneme, když plody jsou velikosti hroznů, ale plody jsou pořad sytě vybarvené a pevné.
Pěstujeme jako jednoletou rostlinu, ale lze také pěstovat jako trvalku – na konci vegetačního období ustřihneme révu, ponecháme tak 10 cm šlahoun a vyjmeme kořen ze země (nutno vykopat před prvními mrazíky). Ten pak uložíme do vlhkého kompostu a ponecháme přes zimu v bezmrazé místnosti.Počátkem května zasadíme ven do půdy a kořen znova vypustí šlahoun.

Další semena rostlin (Ačokča proti vysokému tlaku) viz. další mé inzeráty.
CUCA MELON POPÍNAVÉ OKURKOVÉ MINI MELOUNKY
Podobné inzeráty
Ačokča: papriková okurka proti cukrovce a vysokému tlaku
15 semen za 30Kč + poštovné 23Kč (obyč.) Ačokča či též korila (Cyclanthera pedata, lidově paprikookurka) Zajímavé jsou léčebné účinky ačokči. V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce (pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru), snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Konzumují se syrové, dušené nebo vařené, použití i příprava je obdobná jako u paprik. Malé plody mají za syrova velmi příjemnou hráškovou chuť, které se konzumují celé. Větší plody je lepší rozříznout, protože mohou obsahovat tvrdá semínka, které je lépe odstranit. Plody ačokči se skladují v chladu v lednici, kde vydrží čerstvé i několik dní. Plody lze i nakládat společně s okurkami, cibulkami a karotkou do chutných sladkokyselých nálevů nebo nakrájené na menší kousky sušit a přes zimu použít v kuchyni např. do zeleninových polévek. Ve sladkokyselém nálevu chutnají jako okurky a plněné masem a rýží jako papriky. Lze je použít do salátů, přidat do guláše nebo do zeleninových polévek. Plody připomínají lusk. Jsou to vejčité bobule s ostrým hrotem dlouhé 10 až 20 cm. Hranatá, černá a drsná jadérka se nacházejí ve dvou řadách placenty. Vnitřek plodu je po dozrání dutý. Mají sladkokyselou chuť, podobnou chuti okurky a papriky. Pěstování Ačokča je rozšířena v Jižní a v Severní Americe od Bolívie až po Mexiko a vyhovuje jí tedy vlhké a teplé klima. Ve středoevropských klimatických podmínkách ačokču předpěstujeme ve fóliovníku nebo na okenním parapetu podobně jako okurky nebo papriky. Semenáčky umístíme například do kalíšků od jogurtů s drenážním otvorem ve dně. Sazeničky vysazujeme mimo foliovníky či skleníky až když nehrozí přízemní mrazíky. Vysazujeme je na jižní stranu k plotům nebo k jiným oporám (drátěnka, síť apod.), po kterých se rostliny mohou pnout. Další semena rostlin (OKURKOVÉ MINI MELOUNKY) viz. další mé inzeráty.
semena cuketa Goldena
Nabízíme k prodeji semena cuketa Goldena: Cuketa Goldena (Cucurbita pepo) je produktivní odrůda keříčkového typu pocházející z naší České republiky. Vyznačuje se nápadnými žlutými, při plném dozrání až oranžovými plody. Rostlina má jen slabé větvení, s listy středně zelenými, mramorovanými. Plody mají klasický podlouhlý tvar a dosahují délky až 60 cm, ale nejchutnější jsou malé s délkou do 20 cm, či ještě menší. To je jejich bílá dužina nejvíce jemná a šťavnatá. Povrch slupky je hladký a jemný, takže není třeba loupat. Chuť je oproti klasické zelené cuketě sladší a je také křehčí. Konzumovat se dají i žluté květy. Goldena má ještě tu užitečnou vlastnost, že má dobrou odolnost proti plísni okurkové. Sada obsahuje 10 semen za 19,- Kč. Semena – neoseeds
Hrachor krásně červený vytrvalý, 20semen posl.balení
Dobrý den, nabízím semínka vytrvalého pnoucího hrachoru, krásná červená barva květu. V balení je více než 20kusů semínek.Jsou čerstvá, vydrží několik let. Vysejte na jaře možno předpěstovat, nebo rovnou na záhon. Tvoří husté popínavé ratolesti, každý rok znovu vyroste.Pošlu za jedno poštovné s ostatními semínky, mám i jiné inzeráty se semínkama. Pošt. 25,-Kč
Květinové oblouky
Květinový Oblouk pevná konstrukce, využití na porost, růže, vinná réva a jiné popínavé rostliny. Foto 1. Velikost 120x60x260. Cena 24000. Foto 2. Velikost 100x100x240 cena 13000. Foto 3. Velikost 150x60x260 cena 10600 (jeden kus) Foto 4. Velikost 130x30x260 cena 9000 Foto 5. Velikost 110х400х230 cena 12700 Obrázek 6. Cena 8000 Foto 7. Velikost 100x2400 cena 9000 Foto 8. Cena závisí na velikosti. Foto 9. Velikost 85x220 cena 7000 Obrázek 10. Velikost 120x220 cena 9000 Vyrobeno na zakázku. Termín cca 1 měsíc. Záloha 30 %.
Mučenka (maracuja, passiflora) -sazenice
Prodám sazenice mučenky (maracuja, passiflora) ve třech různých velikosti (viz foto). Je to vytrvalá okrasna rostlina, ktera roste rychle a popínavě. Pěstuje se jako pokojová rostlina. Velikost foto 1 - 40 Kč Velikost foto 2 - 60 Kč Velikost foto 3 - 100 Kč Osobní odběr nebo předání v Praze
Rdesno mnohokvěté - He Shou Wu - květník 20x20x25cm
Nabízím celoročně venku pěstované vytrvalé popínavé Rdesno mnohokvěté (Polygonum multiflorum, syn. Fallopia multiflora, Reynoutria multiflora), v tradiční čínské medicíně známé pod názvem He Shou Wu (v překladu „černé vlasy pana He“), pětiletý trs v květníku 20x20x25cm sestřižený na zimu na výšku asi 40cm, nyní obrážející. K vysazení na zahradu nebo k přesazení do velké nádoby. Rdesno mnohokvěté je 7-10m dlouhá, rychle rostoucí ovíjivá liána s hlízovitě zduřelými dřevnatými červenohnědými kořeny, pocházející z hornatých oblastí jižní a střední Číny, kde roste v nadmořské výšce 200-3000 m.n.m. v údolních křovinách, lesích na svazích a skalních štěrbinách. Po staletí se hojně pěstuje v mnoha čínských provinciích i v dalších zemích jihovýchodní Asie včetně Japonska pro medicínské účely. Podle legendy uzdravilo celý život nemocného starého muže, vrátilo černou barvu jeho vlasům, dalo mu sílu a umožnilo mu mít hodně dětí. Pro své léčivé vlastnosti je rdesno mnohokvěté jednou z nejvíce ceněných bylin tradiční medicíny jihovýchodní Asie. Využívá se především kořen tří až čtyřletých rostlin sbíraný na jaře nebo na podzim, ale léčivé látky obsahuje celá rostlina. Kořen zlepšuje funkci ledvin a tím i očistu krve a organismu od škodlivých látek, zvyšuje plodnost (u mužů zvyšuje množství spermatu a brání předčasnému výronu, u žen pomáhá k navození ovulace), posiluje a regeneruje svaly, kostní dřeň a krev (léčí anémii), zpevňuje šlachy a kosti, má omlazující účinky, je silným antioxidantem, vychytává volné radikály, působí proti stárnutí, může navrátit původní barvu již šedým vlasům, brání vypadávání vlasů (u mužů), výrazně zlepšuje fyzické a psychické zdraví, snižuje množství cholesterolu a tuků (triglyceridů) v krvi, pomáhá při ateroskleróze, snižuje hypertenzi, posiluje a zároveň působí jako mírné sedativum (zklidňuje nervovou soustavu), odstraňuje závratě, nespavost, hučení v uších a zácpu, chrání srdce a játra, pomáhá při chronické hepatitidě, slouží jako prevence proti zánětu tlustého střeva, má protizánětlivé, protivirové a protibakteriální účinky a uvádí se, že pozitivně působí na paměť a učení (zvažuje se jeho využití k léčbě Alzheimerovy nemoci). Je považován za adaptogen. Lodyhy, které lze sbírat v průběhu celé vegetační doby, se v tradiční čínské medicíně využívaly především při nespavosti, pocení, tupých bolestech, dřevěnění končetin, ekzémech a svrabu, k zevnímu použití se z nich připravoval odvar nebo mast. Rdesno mnohokvěté vyžaduje slunné teplé místo s oporou. Lodyha za sezonu naroste o 3-10m, hodí se proto k popnutí pergol, plotů a zdí. Uvádí se, že je mrazuvzdorné do -15oC, proto se doporučuje zimní přikrývka, např. jej zamlčovat slámou či listím. Není náročné na živiny, vyžaduje lehčí propustnou půdu, nesnáší zamokření. Ideálně osobní předání v Českých Budějovicích. Odpovídejte PROSÍM přes kontaktní formulář, NEpište SMS. Můžete se podívat i na mé další inzeráty.