inzerce, prodej, prodám, bazar

Hodinky PRIM Sport 2

Kategorie: Hodinky

Jdoucí mechanické natahovací hodinky Prim SPORT 2 Humberto (Zelené indexy). V pěkném stavu. Chod, přesnost ani rezerva nátahu nebyla sledována. Cena je včetně pásku.
Hodinky PRIM Sport 2
Podobné inzeráty
vzácné hodinky PRIM Manufacture Aviatik L.E.
Nabízím ze sbírky nenošený kus stylových titanových hodinek PRIM z limitované edice Aviatik. Jsem první majitel. Atraktivní číslo. Nenošené. Kompletní balení vč. stříbrného odznaku samozřejmostí. Prosím pouze email přes kontaktní formulář. Na předání se můžeme dohodnout v Praze/ případně pojištěné zaslání. "Padesátikusová limitovaná edice hodinek PRIM Aviatik vznikla jako pocta československému letectví. Svým designem se přibližuje jednoduchým a čitelným leteckým hodinkám, které se staly stavovským symbolem „lidí od letadel“. Titanové pouzdro ukrývá speciálně modifikovaný rhodiovaný mechanický strojek PRIM kal. 93-1 s ručním nátahem. Zadní víko zdobí nerezová vložka s vygravírovanou siluetou letounu Letov Š-2. Prototyp tohoto stroje byl vyroben v roce 1919, tedy přesně sto let před vznikem této limitované edice. Šlo o první vojenské letadlo zkonstruované a sériově vyráběné v právě vzniklém Československu. Nápis „Vzduch je naše moře“ na zadním dýnku hodinek PRIM Aviatik odkazuje na dobové heslo československého letectví používané například v tisku k propagaci letectví. Limitované edice hodinek PRIM jsou tradičně spojené s technickou či designovou novinkou vyvinutou novoměstskými konstruktéry. Nejinak tomu bylo u hodinek PRIM Aviatik. Specialitou je vnitřní otočná dvoubarevná luneta s 24hodinovým ukazatelem, kde čtvrtá ručka umožňuje po nastavení sledovat druhé časové pásmo GMT (Greenwich Mean Time). Úplně poprvé byly u hodinek PRIM použity dvě korunky. Druhá korunka, na které je umístěn piktogram roztočené vrtule, slouží pro nastavení vnitřní otočné lunety. Hodinovou ručku zdobí motiv pilotního odznaku, který byl v československé armádě zaveden v roce 1923 a používal se až do prvních poválečných let. O jeho proslulost se zasloužili letečtí akrobaté úspěšně reprezentující ve 30. letech československé letectvo na mezinárodních závodech a zejména pak letci, kteří po okupaci odešli bojovat do Francie, Velké Británie nebo Sovětského svazu. Stejný motiv je také na odznáčku, který byl součástí speciálního balení limitované edice.
Prodám hodinky
PRIM zlacené hodinky quartz, škrábanečky na skle, průměr bez korunky 36 mm, 400 Kč. PRIM hodinky quartz, 550 Kč. PRODÁNO - PRIM manuální nátah, 400 Kč. PRIM manuální nátah, z druhé poloviny 70. let, 900 Kč. PRIM ve zlaceném broušeném pouzdru, 900 kč. CASIO EDIFICE, funkční pánské náramkové hodinky, průměr 3,9 cm, 550 Kč. Doba a přesnost chodu hodinek nesledována, stavy zachovalé dle foto, bez záruky, jdoucí, bez řemínků. Případně dofotím jednotlivě...
nádherné hodinky PRIM Popular L.E.
Nabízím ze sbírky tento krásný nenošený kus vzácných společenských hodinek PRIM z limitované edice ŠKODA POPULAR (balení s modelem auta). Jsem první majitel. Vzniklo pouze 60 ks v DLC oceli. Kompletní balení samozřejmostí. Prosím pouze email přes kontaktní formulář. Na předání se můžeme dohodnout v Praze/ případně pojištěné zaslání. Prohlédněte si i moje další inzeráty, nabízím svou sbírku hodinek. ze stránek výrobce:Výjimečné hodinky s originálním designem vznikly ve spolupráci dvou tradičních československých značek – společnosti ELTON hodinářská, jediného výrobce hodinek PRIM a společnosti ŠKODA AUTO, která již 125 let vyrábí automobily ŠKODA. Právě kulaté výročí se stalo „motorem“ pro vznik unikátní limitované edice, určené především pro fanoušky českých značek. Inspirací pro netradiční a nápaditý design se stal legendární vůz ŠKODA Popular Monte Carlo, který slavil své úspěchy zejména v druhé polovině 30. let 20. století, ale dodnes je mimořádně oblíbeným kouskem jak mezi sběrateli historických vozů, tak mezi designery. První dva vozy vznikly v prosinci 1935 a lednu 1936 pro Rallye Monte Carlo. S jedním z nich posádka ve složení Zdeněk Pohl – Jaroslav „Jája“ Hausman dosáhla na vynikající 2. místo. Jejich úspěch vyvolal stavbu odvozeného „civilního“ vozu, který – ač pouze v 70 kusech – se nabízel v několika karosářských provedeních. Všech ostatních Popularů, které se vyráběly 1934-1946, vzniklo přibližně 22 000. Hodinky byly navrženy konstruktéry a designery společnosti ELTON hodinářská, konzultačně se na nich podílel designer ŠKODA AUTO Peter Olah a Michal Kadera. Inspirace slavným československým automobilem se prolíná designem pouzdra i číselníku. Model je doplněn o černý kožený řemínek, vyrobený speciálně pro tuto edici Brašnářstvím Tlustý v designu inspirovaném motoristickým sportem. Pouzdro s jemně broušeným černým DLC povrchem odkazuje na typicky černou barvu karoserie vozu. Číselník je složený ze dvou částí, netradiční je jeho uchycení pomocí drobných šroubků. I tento drobný detail spojuje design číselníku s podobou přístrojů na palubní desce škodovky z poloviny 30. let. Minimalistické pojetí v kombinaci černé a bílé oživuje výrazně červené zakončení ruček – stejně tomu bylo i na ručce původního tachometru. Na první pohled zaujme i kontrastní subčíselník s vteřinovou ručkou ve tvaru šípu. Prosklené zadní víko umožňuje pohled na černěný in-house strojek PRIM kalibr 103 s ručním nátahem. Strojek je zdobený tzv. novoměstským brusem a symbolem PRIM POPULAR ve zlaté barvě, červeně vykrytým technologií HyCeram®. Podoba znaku vychází z detailu na přední masce vozu ŠKODA Popular Monte Carlo. Zejména milovníky vozů ŠKODA zaujme netradiční balení limitované edice s výstelkou v barvě kůže automobilu ŠKODA Popular, které kromě hodinek obsahuje také originální model vozu ŠKODA Popular Sport Monte Carlo v měřítku 1:43.
raritní PRIM Revoluce L.E. vyrobeno pouze 30 ks
Nabízím ze sbírky tento krásný nenošený kus vzácných společenských hodinek PRIM z limitované edice Revoluce. Jsem první majitel. Vzniklo pouze 30 ks k výročí 30 let od revoluce. Kompletní balení samozřejmostí. Prosím pouze email přes kontaktní formulář. Na předání se můžeme dohodnout v Praze/ případně pojištěné zaslání. ze stránek výrobce: "Tvůrci limitované edice PRIM Revoluce, vyrobené v počtu pouhých třiceti kusů, se nechali inspirovat dvěma nejvýznamnějšími revolucemi, které zásadně ovlivnily české dějiny ve 20. století. Edice je především připomenutím 30 let, které uplynuly od tzv. Sametové revoluce v listopadu 1989. Vedle toho název edice odkazuje také na revoluční události, které v roce 1918 vedly ke vzniku samostatného Československa. Na tyto přelomové události, díky kterým získala naše republika svou dnešní podobu, upozorňuje několik detailů, které klasicky minimalistický design hodinek PRIM Revoluce ozvláštňují. Na číselníku je decentně zobrazen historický znak Čech - heraldický český lev na malém státním znaku. Čas ukazují lístkové modřené žíhané ručky, vteřinovou ručku pak zdobí stylizovaný list lípy, jež je tradičním českým národním stromem. Celkové barevné ladění číselníku také koresponduje s koncepcí hodinek věnovaných oslavě významných událostí českých dějin. Na barvy trikolory - tedy i české vlajky - odkazuje kombinace bílého podkladu číselníku, červeného znaku a modrých ruček. Na zadním dýnku jsou kromě čísla limitované edice vyryty tři letopočty – revoluční roky 1918 a 1989 a také 2019 – rok výroby limitované edice. Prosklené víko umožňuje pohled na in-house strojek PRIM kalibr 93 s ručním nátahem. Piktogram Novoměstských oblouků - symbol pro hodinky s manufakturním mechanickým strojkem PRIM - je umístěn na můstku setrvačky a na korunce."
raritní celostříbrné hodinky PRIM Republika L.E.
Nabízím ze sbírky tento krásný nenošený kus vzácných společenských hodinek PRIM z limitované edice k výročí 100 let republiky. Jsem první majitel. Vzniklo pouze 100 ks ve stříbře. Kompletní balení samozřejmostí. Prosím pouze email přes kontaktní formulář. Na předání se můžeme dohodnout v Praze/ případně pojištěné zaslání. Prohlédněte si i moje další inzeráty, nabízím svou sbírku hodinek. ze stránek výrobce: "Limitovaná edice PRIM Republika byla vytvořena k výročí 100 let od vzniku samostatného Československa. Design pouzdra primárně společenských hodinek spojuje klasické tvarosloví a jednoduchý design, avšak zaujme i propracovanými detaily. Pouzdro hodinek, které bylo vyrobeno podle návrhu designérů ze Studia Olgoj Chorchoj, je podkoseno, tím se vizuálně zmenšil objem a hodinky působí subtilněji. O podobu číselníku se postaralo Studio Marvil. Jeho design respektuje celkovou tvarovou koncepci a minimalistické konstrukční řešení. Je jednoduchý, čistý a přehledný. Číselník je zhotoven galvanoplastickou metodou a krytý safírovým sklem s antireflexní úpravou. Zvolit bylo možné bílou nebo černou variantu. Jednotlivé prvky číselníku byly ztenčeny až na samotnou technologickou hranici realizovatelnosti. Typografie názvu Republika odkazuje na písmovou tvorbu z doby vzniku české státnosti. Korunka má 18 zubů - počet, který odkazuje na rok vzniku republiky a také na rok vzniku limitované edice. Korunku, vykrytou technologií HyCeram®, zdobí rytina písmena „R“. Hodinky jsou osazeny in-house mechanickým strojkem PRIM kalibr 103 s ručním nátahem a mimostřednou vteřinovou ručkou. Nízká výška a hmotnost použitého strojku koresponduje s celkově subtilnějšími rozměry modelu. Limitovaná edice PRIM Republika byla vyrobena ze stříbra v počtu 100 kusů."
Prim
Na prodej unikátní hodinky PRIM CAERUS z ušlechtilé oceli. Ciferník z damascénu. Jedná se o limitovanou edici, která již není k sehnání a už nikdy nebude. Jedinečné hodinky od společnosti Prim Manufacture 1949, ELTON hodinářská a.s. Nové město nad Metují. Hodinky jsou nové s certifikátem pravosti, kompletní balení a veškeré dokumenty. Průměr 43 mm Výška 12 mm Automatický nátah PRIM Safírové sklíčko vpředu i vzadu Více v popisu na certifikátu viz. fotografie Jedná se o unikátní limitované hodinky.