inzerce, prodej, prodám, bazar

Jakl František-vrba u Chrudimky

Kategorie: Umělecké předměty

Nabídka menšího-decentního obrázku od známého a ceněného malíře Františka Jakla. Malíř žil a tvořil ve Hlinsku-Koutech. Motivem jeho maleb se stal kraj Hlinecka, Žďárských vrchů, různých zákoutí řeky Chrudimky a domků osad a vesniček lemovaných právě touto řekou. Byl i rodinným přítelem Františka Kavána a též namaloval jeho původní chalupu se dvěma dalšími chalupami a to Novotných a Sotonových ve vesničce Vítanov u Hlinska. Č. inz.132590794.Tento obraz již není aktuální, byl prodán. Rozměr tohoto obrázku, malby na kartonu je menších rozměrů a nabízím jej za velice přijatelnou cenu. Rozměry 32,5 x 24,5 cm. Cenu nabídněte od 1.490 kč. Určitě se domluvíme.
Jakl František-vrba u Chrudimky
Podobné inzeráty
Vodní nádrž Hamry, nedaleko Hlinska František Jakl
Námětem malby od Františka Jakla je jeden z výhledů na hladinu Hamerské vodní nádrže na řece Chrudimce ve Žďárských vrších nedaleko Hlinska, či Kameniček přímo u obce Hamry. Malíř se narodil i žil ve Hlinsku-Koutech okr. Chrudim. Obrazy tohoto malíře jsou vyhledávané a zároveň dosti ceněné. Věnoval se zejména malbě krajin okolí Hlinecka, Železných hor, různá zákoutí řeky Chrudimky, Žďárských vrchů, okolí Kameniček. Byl rodinným přítelem Kavána, kterého občas i navštěvoval na jeho chalupě ve Vítanově u Hlinska. Rozměry obrazu včetně rámu jsou 81 x 42 cm.Foceno při osvětlení v domě. Fota nejsou barevně ostrá,zvláště ty na zemi-na parketách. Malba je pod sklem, tudíž jsou na fotech patrné odlesky. Nabídka ceny za obraz 2200 kč.
Krajinka, Fr. Jákl zátiší s bramboříky
Předmětem nabídky je krásné zátiší bramboříků v květináči. Autorem je Fr. Jakl. Malíř který žil ve Hlinsku, Koutech. Byl především malířem krajin kolem Hlinska, Žďárských vrchů a celé Vysočiny. Téma zátiší jsou spíše vyjímkou. Obrazy tohoto malíře jsou docela ceněny. Konkrétně toto zátiší je velice vydařené, profesionální malba. Posuďte sami. Rozměr celého obrazu /s rámem/ 80 x 60 cm. Nabídky cen obrazů tohoto autora se pohybují kolem 5-6 ti tisíc. Moje nabídka ceny za toto dílo je 2490 kč.
František Kalina - "Dvojnásobný hybrid"
Autor: František Kalina (1953-1999) Názov diela: "Dvojnásobný hybrid" Technika: olejomaľba, kombinovaná technika Rozmer diela: 50 x 80cm Rok: 1999 Signovaný. ...na reverze diela autorský štítok ...jedno z posledných diel autora INFO: František Kalina sa narodil v roku 1953 v Martine, študoval na Škole úžitkového výtvarníctva v Kremnici, odbor umelecké zlatníctvo a strieborníctvo, v rokoch 1972-1979 pôsobil ako výtvarník v Tlačiarňach SNP. Od roku 1978 bol členom Zväzu slovenských výtvarných umelcov a Slovenského fondu výtvarných umení, neskôr umelec na voľnej nohe. Diela vystavoval na spoločných výstavách, samostatne v roku 1997. Získal viaceré ocenenia. Rozporuplnú osobnosť umelca, ktorý žil bohémskym životom, presne vyjadruje jeho tvorba vyznačujúca sa rozmanitosťou techník, námetov a farieb. Všetky diela majú spoločný znak a tým je túžba vyrozprávať sa zo svojich pocitov, vyrozprávať sa zo života. V jeho tvorbe ho inšpirovali francúzski maliari prelomu devätnásteho a dvadsiateho storočia, ktorí maľovali, čo cítili a tým vyjadrili svoju slobodu. Kalina vnímal život a tvorbu podobne. Zobrazoval ženy, rodinu, abstraktnú krajinu, z techník používal akvarel, temperu, pastel, robil koláže s textilom a často používal tlačiarenskú farbu. Do chvíle jeho predčasného konca ho poznali mnohí Martinčania a hoci jeho umelecké i osobné postoje sa nemusia všetkým páčiť, ľudia ho mali radi, lebo kto ho poznal, musel oceniť ľudskú stránku jeho života a hĺbku jeho poznania. --- Pozrite si prosím aj ďalsie moje INZERÁTY --- --- posielam poštou, kuriérom, osobne ---
Obraz olejomalba František Lange
Obraz olejomalba na kartonu ve zlatém rámu.františek Lange 15\20cm(malba)30\27cm s rámem.František -  akademický malíř, narozen 1902 v Plzni, studoval u A. Kalvody, J. Šafary v Plzni, u prof. Bartsche v Berlíně, AVU v Mnichově 1921-1922 u prof. J. Dieze
Obraz malovaný na plátně
Prodám starší obraz z pozůstalosti. Malovaný na plátně. Autor Jakl 56. Rozměry 82x62 cm. Rám velmi hezký, zachovalý. Více podrobností do emailu. Cena 1000 kč.