inzerce, prodej, prodám, bazar

Jeden den - David Nicholls

Kategorie: Beletrie

„Přátelství je někdy míň než láska“

Představte si, že někdy během střední školy potkáte člověka, který vám tak přiroste k srdci, že už ho nikdy nedostanete z hlavy. Chodit spolu ale nezačnete. Přesně to je případ Dextera a Emmy, kteří jsou přátelé už dvacet let – od osmaosmdesátého se setkávají vždy po roce. Je samozřejmě jen otázka času – i když nepřiměřeně dlouhého – než se z takového vztahu vyklube něco víc, než jen návštěva muzea a výroční večeře.

Úspěšný román ze současné Anglie vypráví příběh o tom, že skutečné přátelství mezi mužem a ženou není možné, a musí buď skončit, anebo se proměnit v něco jiného, a také o tom, že si ty nejzákladnější věci uvědomíme, až když je pozdě. Vtipně napsaný příběh, ale skrývá nejen úsměvné a citlivě napsané sondy do lidských citů. Vztah, který přešel od náhodné známosti na jednu noc po věrné i nevěrné přátelství až k hluboké lásce a krátkému manželství jakoby mimochodem pod komickým nátěrem ukazuje změny zvyků, mravů a politiky v Británii posledních dvaceti let. Hlavním tématem příběhu se více než klasická \"lovestory\" stávají pocity osamělosti a hloubka rozporu mezi mladickou nesmiřitelností a kompromisy, které jsme nakonec schopni tolerovat.

Podle knižní předlohy vznikl i film, jehož česká premiéra je plánována na toto léto (2011). V chytré a poutavé romantické komedii Jeden den se vedle Anne Hathaway objeví zatím ještě neokoukaný Jim Sturgess. Pod režií filmu je podepsán režisér filmu Školy života, který byl nominován na Oscary - Lone Scherfig.
Jeden den - David Nicholls
Podobné inzeráty
Různé knihy -
Udělali jsme doma letmou kontroluz knihovničky a níže uvedené posíláme do světa za symbolické ceny (viz níže). Předání osobně v Syrovicích nebo Zásilkovnou. Alois Pavlůsek - Sportovní a cvičná letadla (70 Kč) Andrew Holtz - Dr. House - pravda a mýty (50 Kč) Anne Girard - Madame Picasso (130 Kč) Beth Orsoff - Posedlá romantikou (50 Kč) Carole Matthews - S tebou nebo bez tebe (50 Kč) Carrie Adams - Kmotra (50 Kč) Cathy Hopkins - Milionové holky (100 Kč) Cormac McCarthy - Tahle země není pro starý (200 Kč) Česká televize - Toulavá kamera 2 (70 Kč) Česká televize - Toulavá kamera 3 (90 Kč) Česká televize - Toulavá kamera 4 (100 Kč) Česká televize - Toulavá kamera 5 (100 Kč) Česká televize - Toulavá kamera 6 (150 Kč) David Gibbins - Atlantida (50 Kč) David Gibbins - Trojská maska (50 Kč) David Gibbins - Tygří bojovník (50 Kč) Diane Gilbert Madsen - Honba za Hemingwayem (40 Kč) Doreen Virtue - Andělská terapie (70 Kč) Doreen Virtue - Léčení s Anděly (100 Kč) Doreen Virtue - Léčení s vílami (70 Kč) Doreen Virtue - Rady andělů na každý den (200 Kč) Doreen Virtue - Tvůj život ve světle (100 Kč) J. D. Robb - Smrtící hrátky (160 Kč) Jan Kraus - Tak to vidím já (30 Kč) Jan Kraus - Tak to vidím já 2 (30 Kč) Johanne Hildebrandt - Sigrid (100 Kč) Jon Ronson - Muži, co zírají na kozy (100 Kč) Jordan Mechner - Princ z Persie (150 Kč) Josef Čermák - Rozlet (50 Kč) Josef Kramoliš, Walter Karl Recht - Letadlem a lodí světem (120 Kč) Karel Zitko - Učebnice létání 2016 - příručka pro výcvik... (300 Kč) Kathleen Erin Woodiwiss - Milovat cizince (70 Kč) Kerstin Gier - Každé řešení má svůj problém (80 Kč) Kodži Suzuki - Kruh (500 Kč) Leo Kessler - Montyho utajené vítězství (100 Kč) Monika Petráková - Malináda (40 Kč) Monika Petráková - Milovánky (30 Kč) Oldřich Růžička - Příběh letadla (100 Kč) Stewart Edward White - Nespoutaný vesmír (400 Kč) Tara Stiles - Joga léčí (250 Kč) Truman Capote - Snídaně u Tiffanyho (50 Kč) V případě zájmu pište, prosím, SMS nebo volejte na níže uvedené číslo. Děkuji.
David Nichols Jeden den
Nesehnatelné knihy. Predani v Praze nebo na dobirku (+postovne) 200,-/kus Jeden den Zaskok Otazka za deset Tri na ceste
6) Prodám 27 knih
Prodám knihy: Sanitky v Československu a Česku 1918 - 2018 - Jan Tuček - letmo prolistovaná, jako nová - 320 Kč Autobusy první republiky a protektorátu 1918 - 1945 - Martin Harák - nová, nečtená - 290 Kč Skanzeny v České republice - Petr Dvořáček - nová, nečtená - 170 Kč Co nevíme o slepicích - Melissa Caugheyová - nová, nečtená - 140 Kč Kapesní atlas našich motýlů - Rudolf Hrabák - vydání r. 1985, málo používaný, vzadu trochu vlnky na vrchní vrstvě desek - 30 kč Bible cyrilometodějská - velkoformátová, úplně nová, originál zatavená v igelitu. Vydaná k výročí 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje. 110 celostránkových ilustrací od 11 malířů a grafiků - 1700 Kč (na trhu 6990 Kč) Lidský mozek - PRODÁNO Nejkrásnější procházky světa - Nicolas Gardon, Sylvain Bazin - nová, nečtená - 290 Kč Naše Praha - Ivan Král - nová, nečtená, originál zatavená ve fólii - 290 Kč Velká turistická encyklopedie - Vladimír Soukup, Petr David: Moravskoslezský kraj - nová, originál zatavená v igelitu - 290 Kč Zlínský kraj - nová, originál zatavená v igelitu - 290 Kč Čínský Quilling - nová, nečtená - 150 Kč Jak připravit dokonalou svatbu - nová, nečtená, originál zatavená v igelitu - 190 Kč Knížka proti starostem - PRODÁNO Masáž s okamžitým účinkem - Michael Gienger - nová, nečtená, originál zatavená v igelitu - 110 Kč Predátor na každém kroku - Jaroslav Smrž - nová, nečtená, ohnuté růžky - 60 Kč Velká kniha včelaření - Fergus Chadwick a spol. - nová, nečtená - 190 Kč Orlické hory a Podorlicko - Soukup a David - nová, nečtená - 170 Kč Vltavské vyhlídky - Ivan Klich - nová, nečtená - 100 Kč Dřevo - PRODÁNO Encyklopedie bojových umění a sportů - Slavomír Svoboda - nová, nečtená - 190 Kč Katalog traktorů 2013 - Vladimír Pícha - nová, nečtená - 70 Kč Skleník a pařeniště měsíc po měsíci - Eva Schumannová - nová, nečtená - 150 Kč Jak si založit zahradu - Adam Frost - nová, nečtená - 250 Kč Kombinování rostlin - Christa Weinrichová - nová, nečtená - 180 Kč Platba předem na účet, zašlu doporučeně dle tarifů České pošty nebo přes Zásilkovnu. Osobní odběr je možný pouze u mě doma v Praze 15.
David Lodge-Hostující profesoři
Prodám levně novou knihu David Lodge-Hostulící profesoři.Autor je velmi vtipný, je to kniha, která pobaví humornými příběhy ve světě univerzit. Možno zaslat jako dopis za 33,-Kč, nebo odběr Praha 4 u stanice metra Opatov.
Honba za Hemingwayem - Diane Gilbert Madsen
Osobní předání Brno - nebo pošotovné/zásilkovna Kufřík s částí Hemingwayova díla zmizel už za autorova mládí a již nikdy se neobjevil. Nebo ano? Profesor David Barnes si to rozhodně myslí a má proč. Poštou mu totiž přišel balík s rukopisy, které vypadají jako pravé. Chystá se dražba, jenže ještě dřív dojde k vraždě. Svérázná vyšetřovatelka pojistných událostí DD McGilová má ovšem neuvěřitelnou smůlu. Skutečnost, že David byl jejím milencem, ji nejen katapultuje rovnou do víru událostí, ale udělá z ní i hlavní podezřelou. To by ovšem nesměla být DD se svými netradičními metodami, aby si neporadila jak s policisty, tak se skutečným pachatelem. Série DD McGilová 2. Žánr Literatura světová, Detektivky Orig. název Hunting For Hemingway, 2010 Počet stran 236 Jazyk vydání český Překlad Ladislav P. Valík Vazba knihy měkká / brožovaná
S. Pinborough - Ví o tobě (thriller)
Nevěřte této knize, nevěřte tomuto příběhu, nevěřte ani sami sobě. A ať se děje cokoliv, neprozraďte konec! LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli. A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?