inzerce, prodej, prodám, bazar

Madagaskarský ženšen - Kalanchoe daigremontiana - sazeničky

Kategorie: Rostliny

Nabízím sazeničky z okraje listů sukulentu Naduť madagaskarská (Bryophyllum daigremontianum, syn. Kalanchoe daigremontiana), cena za 1 sazeničku s kořínky. Tato nenáročná pokojová rostlina původem z Madagaskaru je pro své léčivé účinky nazývána Madagaskarský nebo pokojový ženšen. Tvorba sazeniček na okrajích listů (tzv. živorodost - viviparie) jí přinesla lidové názvy Matka tisíců, listorodka nebo živorodka.

Protože se jedná o dužnatou rostlinu, využívá se k léčení především její syrová šťáva nebo rozdrcené listy. V tradiční lidové medicíně se používá proti infekcím, revmatismu, zánětům a žaludečním a dvanácterníkovým vředům. Šťáva z listů je antiseptická, baktericidní, stahující a hojivá, desinfikuje kůži, je vhodná na afty, bradavice a opary, záněty dásní, popáleniny, špatně se hojící rány a bércové vředy, bodnutí hmyzem, zastavuje krvácení, potlačuje bolest, uvolňuje svaly a křeče. Lze ji využít proti rýmě a kašli, angínám a virózám, průjmům a nadýmání, menstruačním křečím, lupům, vráskám a stařeckým skvrnám, podporuje růst vlasů, má močopudné účinky, pomáhá z těla odstraňovat toxiny a radioaktivní látky a v ní obsažené bufadienolidy dokáží zastavit proliferaci, sebeobnovování a šíření některých rakovinových buněk.

Madagaskarskému ženšenu vyhovuje slunce nebo polostín (na slunci má lépe vybarvené listy) a dobře propustná půda (hlinito-písčitá nebo substrát na kaktusy a sukulenty). Zálivka by měla být pravidelná, ale střídmá, v přemokřené zemině uhnívají kořeny. Pěstujeme celoročně v interiéru nebo jako přenosnou rostlinu, při zimování při teplotách 8-10oC nezaléváme vůbec nebo jen minimálně. V přírodě výška až 2m, pěstovaná běžně kolem 50cm.

Osobní předání v Českých Budějovicích. Při zaslání je cena dopravy dle zvoleného dopravce a typu zásilky.

Odpovídejte PROSÍM přes kontaktní formulář, NEpište SMS.

Můžete se podívat i na mé další inzeráty.
Madagaskarský ženšen - Kalanchoe daigremontiana - sazeničky
Podobné inzeráty
Kalanchoe delagoensis - Bryophyllum tubiflorum - sazeničky
Nabízím sazeničky z listů sukulentu Kalanchoe delagoensis (syn. Bryophyllum tubiflorum), cena za 1 sazeničku. Tato nenáročná léčivá pokojová rostlina příbuzná Madagaskarskému ženšenu (Kalanchoe daigremontiana) pochází z jižního Madagaskaru, kde roste na otevřených plochách skalnatých oblastí, na stráních i ve skalních štěrbinách. V přírodě dorůstá výšky 20 - 200 cm, stonek je přímý, nevětvený, listy šedozelené s tmavými šedohnědými skvrnami. Z pěstovaných rostlin se rozšířila v mnoha tropických a subtropických oblastech světa (např. v jižní Africe, Středomoří, Austrálii, na jihu Severní Ameriky, Karibských a Havajských ostrovech). Pro tvorbou sazeniček na konci listů (tzv. živorodost - viviparie) se jí anglicky říká Matka milionů (Mother of Millions) nebo podle tvaru Svícnová rostlina (Chandelier Plant). Protože se jedná o dužnatou rostlinu, využívá se k léčení především její syrová šťáva nebo rozdrcené listy. Působí baktericidně a antisepticky, desinfikuje kůži, v lidovém léčitelství se používá k léčbě zánětů v dutině ústní, při kožních onemocněních, na afty, bradavice a opary, na bodnutí hmyzem, k léčbě revmatismu, infekcí a hypertenze. Je vhodnější používat ji pouze zevně, protože obsahuje alkaloidy a srdeční glykosidy, které dráždí zažívací ústrojí a ve větším množství mohou způsobit zástavu srdce (na Madagaskaru byly zaznamenány otravy hovězího dobytka, který ji spásal). Sukulentní Kalanchoe delagoensis vyhovuje plné slunce až polostín a dobře propustná písčitá půda, protože je citlivá na přemokření. Pěstujeme celoročně v interiéru nebo jako přenosnou rostlinu, při zimování při teplotách 5-10oC nezaléváme vůbec nebo jen minimálně. Krátkodobě snese pokles teplot k 0oC. Osobní předání v Českých Budějovicích. Lze zaslat, při zaslání je cena dopravy dle zvoleného dopravce a typu zásilky. Odpovídejte PROSÍM přes kontaktní formulář, NEpište SMS. Můžete se podívat i na mé další inzeráty.
Pokojové rostliny
Nabízím sazenice Euphorbia trigona - pryšec trojúhlý. Cena 30,- Kč / kus. Rostlinka je větší než na fotu. Nabízím sazenice zelenec žíhaný. Cena 10,- Kč / ks. Nabízím sazeničky Kalanchoe madagaskar daigremontiana - naduť. Sazenička za 10,- Kč - mám více ks. Osobní předání v Humpolci nebo zaslání. Po dohodě možené předání v Jihlavě.
Sazenice Rýmovník klasický zelený i panašovaný
Nabízím na prodej sazeničky Rýmovníku jinak též nazýváno molice, moud, kubánské oregano, mexický či řecký eukalypt. Nabízím klasický zelený (více ks) i flekatý panašovaný (aktuálně 1ks). Rýmovník je možné pěstovat jako běžnou pokojovou rostlinu. Jíst se dají celé čerstvé listy. Využívá se v tradiční medicíně zejména jako bylinka protizánětlivá a antibakteriální, také při dýchacích nebo i kožních obtížích. Sazeničky jsou pěkně prokořeněné a zasazené v 400-500ml kelímku s kvalitním substrátem. Cena: 45Kč/kus. Foto je jen na ukázku - sazeničky se časem mění (rostou, přibývají další atd.). Nejlépe osobní odběr, ale mohu zaslat Zásilkovnou či Balíkovnou, ale jen na vlastní riziko (snažím se zabalit, co nejpečlivěji, ale nikdo neví, jak se bude s balíčkem zacházet a jak dlouho se zdrží).
Sazenice sazenička Migrénovník
Nabízím na prodej sazeničky Mirénovníku. Migrénovník je poměrně nenáročná bylinka. Dorůstá do výšky až 3 metrů. Květy jsou růžové. Užívá se při žaludečních problémech, respiračních onemocněních, při malárii, chřipce, na podporu imunity, ale především na bolesti hlavy. Pěstuje se jako běžná pokojová rostlina. Sazeničky jsou pěkně prokořeněné a zasazené v kelímku s kvalitním substrátem. Cena: 45Kč/kus (aktuálně mám 2ks). Foto je jen na ukázku - sazeničky se časem mění (rostou, přibývají další atd.). Nejlépe osobní odběr, ale mohu zaslat Zásilkovnou či Balíkovnou, ale jen na vlastní riziko (snažím se zabalit, co nejpečlivěji, ale nikdo neví, jak se bude s balíčkem zacházet a jak dlouho se zdrží).
Kytka z Madagaskaru - Kalanchoe Beharensis
Prodám Kalanchoe Beharensis rostlinu z Madagaskaru cena dohodou podle velikosti
Kalanchoe - pokojová květina: kolopejka vděčná - žlutá 2ks
Prodám obě vyobrazené kalanchoe (barva květů: žlutá), za pouhých 20 Kč (Resp. velkou květinu za 20 Kč a v případě zájmu přidám zdarma malou rostlinu) Mohu předat osobně nebo zaslat Zásilkovnou či jinou doručovací službou.