inzerce, prodej, prodám, bazar

naduť madagaskarská - pokojový ženšen

Kategorie: Rostliny

Je charakteristická zubatými listy a načervenalými až hnědými skvrnami. Řadí se rovněž mezi léčivky.

Dobře zapěstované rostlinky.
naduť madagaskarská - pokojový ženšen
Podobné inzeráty
Madagaskarský ženšen - Kalanchoe daigremontiana - sazeničky
Nabízím sazeničky z okraje listů sukulentu Naduť madagaskarská (Bryophyllum daigremontianum, syn. Kalanchoe daigremontiana), cena za 1 sazeničku s kořínky. Tato nenáročná pokojová rostlina původem z Madagaskaru je pro své léčivé účinky nazývána Madagaskarský nebo pokojový ženšen. Tvorba sazeniček na okrajích listů (tzv. živorodost - viviparie) jí přinesla lidové názvy Matka tisíců, listorodka nebo živorodka. Protože se jedná o dužnatou rostlinu, využívá se k léčení především její syrová šťáva nebo rozdrcené listy. V tradiční lidové medicíně se používá proti infekcím, revmatismu, zánětům a žaludečním a dvanácterníkovým vředům. Šťáva z listů je antiseptická, baktericidní, stahující a hojivá, desinfikuje kůži, je vhodná na afty, bradavice a opary, záněty dásní, popáleniny, špatně se hojící rány a bércové vředy, bodnutí hmyzem, zastavuje krvácení, potlačuje bolest, uvolňuje svaly a křeče. Lze ji využít proti rýmě a kašli, angínám a virózám, průjmům a nadýmání, menstruačním křečím, lupům, vráskám a stařeckým skvrnám, podporuje růst vlasů, má močopudné účinky, pomáhá z těla odstraňovat toxiny a radioaktivní látky a v ní obsažené bufadienolidy dokáží zastavit proliferaci, sebeobnovování a šíření některých rakovinových buněk. Madagaskarskému ženšenu vyhovuje slunce nebo polostín (na slunci má lépe vybarvené listy) a dobře propustná půda (hlinito-písčitá nebo substrát na kaktusy a sukulenty). Zálivka by měla být pravidelná, ale střídmá, v přemokřené zemině uhnívají kořeny. Pěstujeme celoročně v interiéru nebo jako přenosnou rostlinu, při zimování při teplotách 8-10oC nezaléváme vůbec nebo jen minimálně. V přírodě výška až 2m, pěstovaná běžně kolem 50cm. Osobní předání v Českých Budějovicích. Při zaslání je cena dopravy dle zvoleného dopravce a typu zásilky. Odpovídejte PROSÍM přes kontaktní formulář, NEpište SMS. Můžete se podívat i na mé další inzeráty.
33 let Madagaskarská palma 2,5 m vysoká - Pachypodium Geayi
Z důvodu stěhování nabízím k prodeji 33 letou Pachypodium geayi - Madagaskarskou palmu vysokou cca 2,5 metru včetně květináče. Vhodná pro sběratele těchto rostlin, do firem apod. Nenáročná. Bez vady. Cena 1499,- vlastní odvoz z Okr. Most. Platí do smazání. Telefon nebo lépe e-mail. Pokyny pro pěstování: Pokojová rostlina vyžadující slunné stanoviště, co nejblíž u okna (nejlépe jižní nebo východní, možno i západní). Snáší suchý vzduch, nemá ráda teploty pod 12°C. Maximální mrazuvzdornost: -2°C Minimální teplotní optimum pro přezimování: +8°C Endemit v provincii Toliara na jihu Madagaskaru, jež je ohroženým a chráněným druhem. Působivý sukulentní listnatý malý strom s velmi tlustým, rovným, sloupovitým, bledým kmenem, který umí dorůst do výšky až 5 metrů. Nese kompaktní, řídce se rozvětvující korunu. Jednoduché, lesklé a úzké listy tvoří palmě podobnou růžici na vrcholu každého ostnatého výhonu. Květiny jsou bílé, voňavé a připomínající květy Plumerie. Rostlina je obvykle známa a prodávaná pod názvem „Madagaskarská palma“, i když s palmou nemá vůbec nic společného. Pěstování je velmi jednoduché, rostlině dostačuje menší květináč s propustným substrátem, miluje letnění venku, kde uspokojivě přirůstá. Lze pěstovat i doma ve velmi světlých domech a bytech. Za sucha lze zimovat i při teplotách kolem 10°C.
Pokojové rostliny
Nabízím sazenice Euphorbia trigona - pryšec trojúhlý. Cena 30,- Kč / kus. Rostlinka je větší než na fotu. Nabízím sazenice zelenec žíhaný. Cena 10,- Kč / ks. Nabízím sazeničky Kalanchoe madagaskar daigremontiana - naduť. Sazenička za 10,- Kč - mám více ks. Osobní předání v Humpolci nebo zaslání. Po dohodě možené předání v Jihlavě.
Červený, pokojový ibišek.
Prodám pokojový, červený, plný ibišek, který má od země výšku 1 metr. Ibišek je velice pěkný, má hodně květů a hezký vzrůst. Roste na letitém kmínku, kde tvoří hezkou korunku. V zimní zahradě bude ozdobou a v létě na terase taktéž. Ibišek prodávám bez nádoby, ve které je vyfocen.
pokojový ibišek Snow Queen panašovaný-rostlina
Prodám pokojový ibišek Snow Queen - panašovaný. Tento typ ibišku má panašované listy, které rostlinu zdobí, i když zrovna nekvete. Barvy listů přecházejí od tmavě zelené přes světle zelenou až po bílou. Mladá rostlina, vysoká cca 20-25 cm velmi dobře prokořeněna, při správné péči brzy pokvete. Kvete krásným, jednoduchým výrazným červeným květem-viz foto. Nenáročná na pěstování. Zašlu i poštou.
Madagaskarská palma
Nabízím mladé rostliny madagaskarské palmy. Nenáročná rostlina do interiéru. Poslední 5ks k 10.1.23.