inzerce, prodej, prodám, bazar

Porcelánové šáky - Stará Role období 1884-1920

Kategorie: Starožitnosti

Prodám Porcelánové šáky - Stará Role období 1884-1920 Značka porcelánky ve Staré Roli v letech 1884-1920 Iniciály MZ na značkách českého porcelánu zpravidla znamenají jméno „Moritz Zdekauer“ podle majitele porcelánky ve Staré Roli. Moritz Zdekauer roku 1884 získal od Augusta Nowotného porcelánku v obci Stará Role, která je dnes již součásti Karlových Varů. Jméno Moritze Zdekauera měla starorolská porcelánka v názvu i v období první republiky
Porcelánové šáky - Stará Role období 1884-1920
Podobné inzeráty
STAROŽITNÁ KNIHA roku 1884 Wanderungen durch Prag
Nabízím velmi zachovalou starožitnou knihu z roku 1884 Herold Maler. Wanderungen durch Prag II., Pevná vazba/469 stran. Osobně v Brně, mohu i zaslat.
„Zlatá Praha“  - I. ročník 1884
Ilustrovaný časopis Zlatá Praha, I. ročník - 1884, nakladatelství Jan Otto- „list věnovaný ušlechtilé zábavě a duchovnímu životu českého národa“. Přinášel články z oblasti vědy a kultury, zeměpisu, filozofie, estetiky apod., dále literární práce a reprodukce uměleckých děl. Krásné a kvalitní celostránkové ilustrace. Časopis byl oceňován pro svou vysokou obsahovou a grafickou úroveň. Rozměr svázané knihy je 40 x 30 cm , 788 stran. Stav odpovídá stáří téměř 140 let. Poškozený hřbet, některé listy lepené, ale nic nechybí.
Ručně malované talíře
Prodám tři ručně malované hluboké talíře, zlacené. Porcelánka Stará Role 1884 - 1909. Cena 500kč za vše.
Zámecké porcelánové obrazy - 4 roční období -set
Zámecké porcelánové obrazy - 4 roční období - set Bronzový úchyt Signované Krásné reprezentativní kusy Rozměry: Výška: 41 cm Šířka: 15 cm Možnost osobní prohlídky v Koclířově u Svitav. Stálá expozice více jak 1500 položek. Možnost zaslat na dobírku. Zasíláme řádně zabalené a vypolstrované, aby nedošlo během přepravy k poškození. Možnost odpočtu DPH
Luxusní porcelán již neexistující porcelánky Gloria
Zakoupila jsem za nemalou částku ve známém obchodě se starožitnostmi, prodávám pouze z důvodu stěhování, kdy nemohu vézt sebou. Jedná se o sedmidílnou soupravu, mísa a šest talířků. Mísa 30,5 cm s oušky (28,5 bez oušek), talířky 18 cm. Drobné vady, málo či takřka neznatelmé: 1x lehounce uražená krajlka, na dvou místech malá prasklinka adekvátní věku. Vady jen nepatrně znatelné, vhodné i jako luxusní dar.Gloria byla slavná porcelánka. Na popud purkrabího Georga Wilhelma von Bayreutha stála v letech 1719 až 1 ve městě Bayreuth, dnešní čtvrti St. Georgen, Knížecí Manufaktura Fajánsu*, která zpočátku vyráběla výhradně pro Bayreuthský dvůr. Teprve po privatizaci, v roce 1 vyráběla továrna džbány, dlažbu a nádobí pro každodenní užití. Po ukončení provozu manufaktury v roce 1836 pokračoval v keramické historii Bayreuthu Siegmund Paul Meyer. V roce 1899 založil továrnu na porcelán, která vyráběla žáruvzdorný porcelán na vaření a pečení. Porcelán se stal žádanou specialitou. Až do dnešního dne vyrábí na úpatí kopce, kde se konají slavnostní hry, továrna Erste Bayreuther Porzellanfabrik Walküre Siegmund Paul Meyer GmbH (První Bayreuthská továrna na porcelán Walkýra Siegmund Paul Meyer s.r.o) kvalitní nádobí pro odborníky z oboru pohostinství a další. Ve dvacátých letech vznikla dnes již neexistující akciová společnost Emil Schlegel a manufaktura na porcelán Gloria, založená Antonem Weidlem v roce 1920, v českém městě Stará Role. V roce 1945 byla přesunuta do Bayreuthu a vytvářela porcelánové kousky ve stylu Rembrandta a Staré Vídně a jiný porcelán, zdobený bohatým dekorem. Zasílám jako pojištěné a křehké po celé ČR po dohodě poštou nebo kurýrem nebo osobní vyzvednutí Hořovice okr.Beroun. Z důvodu pobytu mimo Prahu nechodím v Praze předávat. Jsem seriozní. Prosím pouze mailovat, nevolat. Ne dobírka. Děkuji.
Art Deco Anglie kostní porcelán období 1920 - 1935
Prodám hrneček s podšálkem Art Deco Anglie kostní porcelán období 1920 - 1935. Cena 650 ,- Kč