inzerce, prodej, prodám, bazar

Síla srdce - Skutečný příběh válečného reportéra

Kategorie: Beletrie

Skutečný příběh válečného reportéra, kterého popravili teroristi.

Příběh na pomezí beletrie a literatury faktu, který byl rovněž zfilmován, líčí okolnosti únosu, zorganizovaného muslimskou teroristickou skupinou. Mariane a její indická přítelkyně Asra spolupracují s týmem vyšetřovatelů ve snaze Daniela osvobodit. Jejich horečné úsilí sice nakonec vede k odhalení pachatelů, nikoli však k záchraně uneseného. V příběhu poznáváme řadu čestných, odhodlaných a schopných lidí různých vyznání a národnosti, kteří společně pracují na záchraně novináře a zároveň chrání jeho ženu. Poznáváme, že fanatická nenávist teroristů (a mnohdy i prostých lidí Východu) je živena náboženskou propagandou, ale hlavně naprostou neznalostí života a myšlení lidí na Západě. (Bohužel to však platí i opačně.) Příběh napsaný manželkou uneseného novináře je velmi působivý a emotivní a zdůrazňuje důležitost vzájemného poznávání a pochopení kultur a náboženství celého světa.
Síla srdce - Skutečný příběh válečného reportéra
Podobné inzeráty
Gara Jaka - příběh geparda
Pouze osobní převzetí v Praze. Příběh mladého geparda, zajímavé kočkovité šelmy, dnes ve volné přírodě již dosti vzácné. Autor na jedné ze svých pochůzek parkem, kde byl správcem, zachránil 3 koťata geparda, jejichž matku zabil krokodýl. Přinesl je domů a malé šelmičky si hned získaly jeho srdce. Pečoval o ně a snažil se jim nahradit matku. 2 mláďata však i přesto zahynula. Autor vypravuje o nejsilnější Gara Jace, o její výchově, vývoji, dospívání v zajetí i o obtížích s jejím ochočováním. Jedná se o příběh hlubokého přátelství, které vzniklo mezi šelmou a člověkem. Doplněno fotografiemi.
Tučková Kateřina - Fabrika. ( nová  )
Kateřina Tučková. Fabrika : příběh textilních baronů z moravského Manchesteru. Kniha NOVÁ, NEPOUŽITÁ !!! Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru. Moravský Manchester, tak se říkávalo Brnu v dobách jeho největší slávy. Látky ze zdejších textilek zaplavovaly doslova celý svět a bouřlivý průmyslový rozmach v 19. století proměnil město v sebevědomé a moderní centrum. Slavné vily, nádraží, ulice a parky a koneckonců i brněnský hantec, to vše vznikalo v souvislosti s rozvojem textilnictví. Odvrácenou stranou tohoto vzmachu však byly stávky zbídačených dělníků, sociální problémy a sirotčince plné dětí pracujících od rozbřesku do noci v prachu a hukotu tkalcovských strojů. Kniha Kateřiny Tučkové Fabrika vypráví příběh pěti generací rodu Johanna Heinricha Offermanna, který do Brna přišel v roce 1776 jako chudý vlnařský odborník. Zanedlouho však založil manufakturu a stal se jedním z nejvýznamnějších textilních baronů. Ve strhujícím vylíčení rodinné historie se odráží i celá 250 let trvající minulost moravského Manchesteru. Kniha je doplněna odbornými hesly a fotografickým materiálem z brněnských archivů, a je tak dokonalým průvodcem po dnes již zaniklém textilním Brně. Publikace vychází u příležitosti výstavy Brno – moravský Manchester, uspořádané na přelomu let 2014 a 2015 v Moravské galerii v Brně. V případě zájmu o koupi mě kontaktujte na emailu: mirkaend@ Posílám Zásilkovnou na výdejní místo za 80,- Kč. Na dobírku neposílám. Děkuji.
Věštba - Chloe Benjaminová
Píše se rok 1969 a po Lower East Side v New Yorku se rozkřikne, že přicestovala věštkyně, která dokáže každému přesně předpovědět den jeho smrti. Takovému pokušení neodolají čtyři děti z rodiny židovských přistěhovalců a potají se za ní vydají, aby zjistily, co je čeká. V průběhu příštího půl století pak osud zavede nejmladšího Simona k baletu v San Franciscu, jeho sestru Kláru, kouzelnici, na podia v Las Vegas, Daniel vystuduje lékařství a pracuje jako vojenský lékař a nejstarší Varja, bioložka, bádá při laboratorních pokusech, jak obelstít smrt. Ačkoli životní cesty sourozenců jsou velmi odlišné, rodinná pouta přetrvávají. Věštba je strhující román, jenž zkoumá hranice mezi osudem a volbou, realitou a iluzí, tímto světem a světem oním, a dojemný příběh o síle víře a hlubokých rodinných vazbách. Okouzlující román… momenty intenzivního napětí, kdy - jako v thrilleru - nevnímáte čas a jen obracíte stránky, střídají pomalé pasáže, které budí soucit s utrpením druhých. - The Seattle Times Rodinná sága o lásce, osudu, životě a zásadních rozhodnutích, jak nejlépe využít čas, který je nám dán. - The Huffington Post Dál už nepátrejte! Tu pravou knihu jste právě našli… -Elle Dramatický a barvitý příběh o tom, jak se vyrovnáváme s vědomím, že každý z nás nakonec zemře… Jeho základní myšlenka je zároveň prostá a geniální. - Chicago Tribune Ve Věštbě se s překvapivou působivostí proplétá filozofie a věštění budoucnosti… Autorka čtenáře okouzluje neočekávanými zvraty a kultivovaným, neotřelým jazykem… Její neortodoxní příběh si klade vysoké cíle a možná změní i váš život. - The Economist
4x Elena Ferrante ,Geniální přítelkyně
Prodám 4 svazky, komplet tetralogie Elena Ferrante 1)Geniální přítelkyně,Geniální přítelkyně / Neapolská sága 1., 2016, Prostor, stran: 304,ISBN: 978-80-0-340-4 2)Příběh nového jména,Geniální přítelkyně / Neapolská sága 2., 2017, Prostor,stran: 424 ,ISBN: 978-80-0-357-2 3)Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou,Geniální přítelkyně / Neapolská sága 3.,2017, Prostor,stran: 368,ISBN: 978-80-0-364-0 4)Příběh ztracené holčičky,Geniální přítelkyně / Neapolská sága 4.,2018, Prostor,stran: 424,ISBN: 978-80-0-376-3 cena za knihu 120 czk nebo jako komplet 450 CZK
Záchranná pouť - Peter Zheutlin
Jednou čtená, jako nová. Možnost zaslat poštou při platbě předem na účet (+65 Kč poštovné). Inzerát platí do smazání. Záchranná pouť - Peter Zheutlin Tuto knihu musí číst všichni milovníci psů! Jak daleko byste zašli, abyste zachránili život? Toto je mimořádný příběh muže, který absolvoval cestu dlouho milion mil, aby zachránil tisíce opuštěných psů před hladem, zneužíváním a zanedbáváním a dal jim tak druhou šanci na život a lásku. Po celá léta se Greg Mahle snažil udržet při životě svou rodinnou restaurací v Ohiu. Když ji byl nucen zavřít, byl na mizině a v nejistotě, co dál. Pak ovšem navždy změnila jeho život štěňata. Novinář Peter Zheutlin cestuje s Gregem z Ohia až na pobřeží Mexického zálivu a pomáhá mu zachraňovat psy, kteří neměli štěstí na Jihu, k rodinám milujícím zvířata na Severu. Po cestě jim nezištně pomáhá mnoho dobrovolníků. Ze zbídačelé staré houstonské čtvrti, kde se tisíce psů potulují po ulicích, se přesunou k novým páníčkům na severovýchodě. Tato záchranná cesta je plná lásky: inspirující příběh o unikátním spojení mezi psy a lidmi, který nám ukazuje, jak vymanění se z bídy těchto psů může změnit i náš život. Dojemný a inspirující příběh o tom, jak jeden člověk může ovlivnit tolik životů, lidských a štěněčích.
Kapitán Fracasse - Théophile Gautier
Krásný romantický příběh z doby Ludvíka XIII. Román z konce 19. století, klasická romantická literatura francouzského autora. Dílo je velmi popisné, Gautier v tomto ale značně vynikal. A to je vlastně přidaná hodnota celého románu - autor používá nádherný jazyk, který číst je potěšení, román je plný popisů. Čeká vás pěkný a dobrodružný příběh, romantika jako hrom, souboje, únosy a k tomu nejen šlechta, ale hlavně prostředí potulné herecké společnosti. A láska. Řadím po bok Tří mušketýrů. Potěšení. Příběh barona Sigognaca je známý z výborného filmového zpracování s Jean Maraisem v hlavní roli, přečtení vás nadchne. Autorův vytříbený styl a krásu užitého jazyka si vychutnáte.