inzerce, prodej, prodám, bazar

Starožitný fotoaparát Baby Box Tengor Zeiss Ikon A.G.

Kategorie: Analogové fotoaparáty

Prodám starožitný fotoaparát Baby Box Tengor 54/18 firmy Zeiss Ikon A.G., jeden z prvních modelů z roku 1930. Krásný a jednoduchý malý fotoaparát je vyrobený z kovu, potažený imitací kůže. Na přední straně je značka výrobce Zeiss Ikon, na zadní straně název modelu Box – Tengor. Fotoaparát má objektiv Goerz Frontar s jednou čočkou. Průhledový hledáček se skládá ze dvou dílů. Překlopný díl je na zadní části fotoaparátu, z přední strany se vysune drátěný rámeček. Na pravé části fotoaparátu je spoušť závěrky, malá páčka se zasunuje svisle do drážky. V horní části, výše nad spouští, je výsuvný jazýček, kterým je možné nastavit čas expozice, resp. zvolit expozici krátkou či dlouhou (Bulb). Uprostřed je západka s očkem. Po vytažení západky je možné otevřít fotoaparát pro vložení filmu. Přestože jde o jednoduchý fotoaparát, má pod spouští také závit pro mechanickou kabelovou spoušť a na spodní a levé straně závit na stativ. Závit je kompatibilní se současnými stativy. Uvnitř je uveden typ filmu pro tento fotoaparát, tedy Zeiss Ikon Film A 8. Fotoaparát Zeiss Ikon Box Tengor pořizuje negativní snímky formátu 3 x 4 cm. Fotoaparát je ve funkčním a dobrém stavu.
Starožitný fotoaparát Baby Box Tengor Zeiss Ikon A.G.
Podobné inzeráty
prodám do sbírky Zeiss Ikon Box Tengor ( z r.1930 ) a další
Prodám 3 ks analogových fotoaparátů a 1 ks 8mmm kamery. 1.) Zeis Ikon Box Tengor z r.1930 - funkční 2.) Kinofilmový sovětský Kiev - zachovalý 3.) Sovětská kamera QUARZ DS-8M - plně funkční, originál brašna s filtry 4.) AGFA Optima II S, velmi zachovalý, originál kožené pouzdro
Fotoaparát zn. Zeiss-Ikon
Prodám fotoaparát Zeiss-Ikon. Stav jak na fotkách. Cena 2500,-Kč. Tel
Fotoaparát Zeiss ikon Contax D
Prodám fotoaparát Zeiss ikon Contax D, Tessar 2,8/50
Zeiss Ikon Ercona I s obj. 4,5/110mm Nr:..0562 Typ 6x9cm
Prodám středoformátový analogový fotoaparát Zeiss Ikon Ercona I. ve velmi zachovalém stavu s výborným objektivem 4,5/110mm Anastigmat, Vyráběna v 50 letech.. výrobní číslo Nr:..0562 Typ 6x9cm. Optika čistá a časy chodí v pořádku. Ostření má plynulý chod. Stačí založit svitkový film 6x9 a fotit. Objektiv Anastigmat. Kreslí velmi ostré záběry. V případě zájmu mi zanechte zprávu na emailu nebo na mobil. Mohu zalsat přes Balíkovnu za 65,-Kč nebo Zásilkovnou za 79,-Kč a nebo osobní předání v Ústí nad Labem.
Zeiss Ikon Ercona I s obj. 4,5/110mm Nr:..0562 Typ 6x9cm
Prodám kinofilmový analogový fotoaparát Zeiss Ikon Contessa LK, ve velmi zachovalém stavu s výborným objektivem 2,8/50 Tessar , Vyráběna v letech 1963-65 .. výrobní číslo Nr:..7644 Typ 10.0637. optika čistá a časy chodí v pořádku. ostření má plynulý chod. Stačí založit kinofilm a fotit. Objektiv Tessar kreslí velmi ostré záběry. V případě zájmu mi zanechte zprávu na emailu nebo na mobil. Mohu zalsat přes Balíkovnu za 65,-Kč nebo Zásilkovnou za 79,-Kč a nebo osobní předání v Ústí nad Labem.
Zeiss Ikon 6x4
Zeiss Ikon 6x4, na svitkový film. Funkční, fotí skvěle, kožené pouzdro v ceně. Předdání Praha