Tibetská kefírová houba
Kategorie:
Zdraví a krása
Daruji, rychle se množí. Je zadarmo, ale pokud přesto budete něco chtít vzít s sebou, pak třeba ovoce, zeleninu :)
Tibetská (kefírová) houba (kefírová zrna) je společenství bakterií a mléčných a octových kvasinek (mikroorganismy se živí zejména mléčnou laktózou) které vzhledově připomíná houbu krémové barvy nebo růžičky květáku, je původem z Kavkazu a Tibetu. Tibetská houba a její účinky jsou známé nejméně 5000 roků a používá se podobně jako kvásek. Tibetská houba je zdrojem laktobakterií, lehce stavitelných bílkovin, tuků,vitamínů (A, D a E), minerálů (zinek, železo, selen, měď a molybden). V případě tibetské houby se nejedná o houbu, ale pouze o seskupení unikátních mikroorganismů, které se živí mléčnou laktózou, vzhledově připomínajících malé bílé „květáčky“.
více např. zde:
Tibetská (kefírová) houba (kefírová zrna) je společenství bakterií a mléčných a octových kvasinek (mikroorganismy se živí zejména mléčnou laktózou) které vzhledově připomíná houbu krémové barvy nebo růžičky květáku, je původem z Kavkazu a Tibetu. Tibetská houba a její účinky jsou známé nejméně 5000 roků a používá se podobně jako kvásek. Tibetská houba je zdrojem laktobakterií, lehce stavitelných bílkovin, tuků,vitamínů (A, D a E), minerálů (zinek, železo, selen, měď a molybden). V případě tibetské houby se nejedná o houbu, ale pouze o seskupení unikátních mikroorganismů, které se živí mléčnou laktózou, vzhledově připomínajících malé bílé „květáčky“.
více např. zde:
