inzerce, prodej, prodám, bazar

učebnice Technologie (Zpracování masa)

Kategorie: Učebnice, skripta - SŠ

Štván Vladimír, Kohoutová Blanka: Technologie pro dvouletý učební obor Potravinářská výroba se zaměřením pro masnou výrobu.
Nová nečtená kniha.
Formát A5, 208 stran, 25 obrázků, 6 tabulek.
Vydal Masný průmysl – koncern Praha – generální ředitelství v roce 1985.

Učebnice systematicky, přehledně a srozumitelně vykládá problematiku zpracování masa ve všech třech výrobních fázích – jatečnictví, bourání masa a masné výrobě. Závěrečné kapitoly knihy jsou věnovány zpracování ryb a drůbeže.

Z obsahu:
JATEČNÍ VÝROBA
- Druhy jatečných zvířat
- Nákup jatečných zvířat
- Přeprava jatečných zvířat
- Porážení jatečných zvířat
- Zchlazování masa a drobů po porážce
- Vedlejší jatečné produkty (krev, kůže, střeva...)
DĚLENÍ MASA PRO VÝSEK A VÝROBU
- Vepřové maso
- Hovězí maso
- Telecí maso
- Skopové maso
- Koňské maso
- Porcování a balení masa
SOLENÍ MASA
MASNÁ VÝROBA
- Druhy masných výrobků
- Výrobní suroviny
- Přísady do masných výrobků
- Obaly
- Mělnění a míchání
- Vaznost masa
- Narážení masných výrobků
- Tepelné opracování masných výrobků
- Technologie výroby hlavních skupin masných výrobků
ZPRACOVÁNÍ ŽIVOČIŠNÝCH TUKŮ
ZPRACOVÁNÍ RYB
ZPRACOVÁNÍ DRŮBEŽE
VÝROBKY Z DRŮBEŽÍHO MASA
učebnice Technologie (Zpracování masa)