inzerce, prodej, prodám, bazar

včelí oddělky

Kategorie: Ostatní domácí

Prodám vyzimované včelí oddělky na rámkové míře 39x30 s loňskou značenou matkou F1 Buckfast. Tato rámková míra je vhodnější pro rychlejší rozvoj mladého včelstva na nástavcích 39x24 a 39x27,5- stačí jen převěsit do dna. Odběr možný koncem dubna, dle počasí, ať vidíte, co kupujete. Doložím aktuální protokol MVP, i dokumenty pro převoz. Cena dle počtu rámků, za 5r 4500Kč.

včelí oddělky
Podobné inzeráty
Včelí oddělky
Prodám včelí oddělky na 11 rámkach 39x24, matka f1.
Včelí oddělky pro rok 2023
Přijímáme rezervace na včelí oddělky rámkové míry 39x24 (6 rámků). Matka bude z roku 2023 a původem z VS Liběchov. Oddělek bude připraven v přepravním balení. Vyšetření samozřejmostí. Odběr možný koncem června, počátkem července (dle počasí). Cena 2.100 Kč, Lounsko. Email.: vcelkyzloun@ Tel.: 987 939 (10:00 - 14:00 hod)
Včelí oddělky
Prodám včelí oddělky na rámkové míře 39x24. Včely jsou klidné. Vyšetření moru samozřejmostí. V případě potřeby začátečníkům vysvětlím detaily dalšího postupu chovu. Odběr v průběhu června, dle pořadí.
Vyzimované oddělky 39x24 7 rámků
Nabízím 7 rámkové vyzimované oddělky na míře 39x24 včetně přepravního úlku z polystyrenu. Protokol na mor včelího plodu, Odběr polovina dubna dle počasí
Termoset včelí oddělky bez varroázy
Včelaření blízké přírodě nebo také bez chemie, to nabízí nové termovíko. Zvýšením teploty nad 40°C v plodových rámcích zlikvidujete živé roztoče Varroa destructor i jejich vývojová stádia. Ošetřování teplem působí velmi efektivně tam, kde se roztoči právě nacházejí, tedy v zavíčkovaném plodu. Nebezpečí reziduí ve vosku či v medu je vyloučeno. Tato metoda je pro včelaře velmi jednoduchá a bez zdravotních rizik. Pouze pro rámkovou míru 39x24 Adamcovy míry popř. polorámků 39x15 39x12. V boji s varroázou, a tím spojenou nutností chemicky ošetřovat včelstva, se hledají alternativy, jak účinně hubit kleštíka včelího přírodní cestou bez použití syntetických chemických látek. V současné době se ubírá pozornost směrem, který využívá tepelnou energii k likvidaci kleštíků – tzv. termoterapie. Základní princip termoterapie vychází z předpokladu, že živý organizmus potřebuje k životu optimální tělesnou teplotu, která je zpravidla různá pro daný druh. Tento organizmus pak rovněž dokáže v závislosti na jeho velikosti setrvat určitou dobu v teplotách, které pro jeho existenci nejsou optimální. Těchto principů je využíváno při termoterapii, při které dochází působením vyšších teplot k přehřátí a následnému úhynu kleštíků, zatímco včelám tyto teploty neublíží. Pro život kleštíka je ideální teplota v úlu, tj. do 35 °C (Ruttner 1992). Při vyšších teplotách slábne a teplota nad 40 °C jej usmrcuje (Rosenkranz 1988). V případě zvýšené teploty v úlu o 5 °C nebo v případě snížené teploty o 10 °C by reprodukce kleštíka nebyla možná (Ruttner 1992). Termoset je pro 8 plodových rámků r.m. 39x24. Balení obsahuje: 1 Ks Termovíko 1 Ks Nástavek 39x24 plastový s úchyty 1Ks Dno černé plast 1Ks Česnový uzávěr 1 Ks Rámek na matku Základní popis: Zařízení je vybaveno čidlem teploty a vlhkosti. Ventilátor pracuje nepřetržitě po celou dobu ošetření. Ohřev je řešen topnou spirálou o výkonu 80 w, tedy velmi nízká spotřeba el. energie. Vše je přehledně zobrazeno na LCD displeji, který se jednoduše nastavuje tlačítkem SET. Návod včetně uživatelské příručky je v Českém jazyce. Celková váha 5,5 Kg Jedná se o použitý výstavná kus, je včetně dvouleté záruky.
včelí vosk
prodám včelí vosk, koláč cca 8kg, cena za kilogram