inzerce, prodej, prodám, bazar

VÍDEŇ 19. STOLETÍ

Kategorie: Historické romány

Ladislav Fuks: Vévodkyně a kuchařka - Panoramatický obraz konce 19. století - vrcholné éry rakouské monarchie. Vévodkyně Sophie, hlavní postava z okruhu vídeňské šlechty, chápe pomíjivost života a snaží si jej užít s gurmánským potěšením. Rozsáhlý a umělecky hodnotný román, 774 stran.
VÍDEŇ 19. STOLETÍ
Podobné inzeráty
Ken Follett Trilogie století
Prodám Trilogii století od Kena Folletta. Jsou to starší vydání vyřazené z knihovny, krom lepené vazby absolutně v pořádku. Cena 739 Kč včetně poštovného, ( 200 za kus plus 139 dpd )
Alois Jirásek – F. L. Věk
Nabízím historické vydání (z roku 1951) románu F. L. Věk, autor Alois Jirásek. Jedná se o komplet pěti svazků. Ideou tohoto pětidílného románu je přiblížit záslužnou práci průkopníků obrozenectví. Objevuje se zde historická věrohodnost, především ve vylíčení počátků národního obrození, novočeského básnictví, divadla a vědy. Vystupují skutečné historické osobnosti: Dobrovský, Kramerius, Thám, Vavák, Hněvkovský aj. Jiráskovi byl předlohou pro hlavního hrdinu skutečně žijící dobrušský veršující kupec František Ladislav Hek. Děj se odehrává v Dobrušce, Praze a Litomyšli od 70 let 18 století do 20 let 19 století. Buď osobní odběr v Praze za cenu 400 Kč, nebo zašlu přes službu balíkovna. Při koupi více knih z mé nabídky (případně i dalšího zboží) zašlu také přes službu balíkovna. Klikněte vedle na Všechny inzeráty a hodnocení uživatele.
Nové knihy s válečnou tematikou dvacátého století
Helmut Roewer,Stefan Schäfer,Mathias Uhl-Encyklopedie tajných služeb ve 20 století Laurence Ries-Druhá světová válka /Za zavřenými dveřmi /Stalin,nacisté a západ Steven M.Gillon-Pearl Harbor-FDR vede národ do války
Věk extrémů: Krátké 20. století 1914–1991
Věk extrémů: Krátké 20. století 1914–1991 Eric Hobsbawm Výborný stav. Cena 845,- Kč plus poštovné ČP nebo Zásilkovna.
Nepřemožitelný
autor: Peter Englund Historie válek, které vedli Švédové ve druhé polovině 17. století proti Polsku a Dánsku. Velmi rozsáhlá historická studie volně navazuje na autorovu knihu Nepokojná léta. V té líčil historii třicetileté války (1618–1648). Válečnými událostmi čtenáře provázela postava švédského válečníka Erika Dahlbergha. Tato postava vystupuje i v této části druhé, ovšem hlavní historickou postavou je tentokráte švédský král Karel X. Gustav. Tento král vedl v padesátých letech 17. století válku s Polskem a později s Dánskem. Oba tyto navazující válečné konflikty autor velice zeširoka popisuje. Postava krále je zachycena od narození až do smrti v roce 1660.
Svítání na západě
Z anglického originálu vydalo nakladatelství Paseka v roce 2005. Historický román z velšských dějin 12.-13. století vychází z dobových faktů. Nepoužité, nečtené. Poštou nebo přes Zásilkovnu. Inzerát platí do smazání.