kralovska vazba - strana 28
Počet nalezených inzerátů KRALOVSKA VAZBA: 1000 - strana 28

Prodám 2. vydání knihy Digital Control of Dynamic Systems, anglicky, pevná vazba. Výborný stav. Zašlu Českou poštou do Balíkovny za 65Kč.

Prodám knihu Značka - od vize k vyšším ziskům , Lesley Chernatony, CPress 2009, pevná vazba, 314 stran. Výborný stav - nová.
Zašlu Českou poštou do Balíkovny za 65Kč.

Firma: Zdravyzub s.r.o. (zaměstnavatel)
Místo pracoviště: Tišnovská 80, Lomnice, okres Brno-venkov
Pracovní poměr: práce na plný úvazek, práce na zkrácený úvazek
Smluvní vztah: pracovní smlouva, dohoda o pracovní činnosti (na dobu určitou)
Vzdělání: vyšší odborné
Benefity: bonusy/prémie, nadstandardní lékařská péče, sleva na firemní výrobky/služby, flexibilní začátek/konec pracovní doby, stravenky/příspěvek na stravování, dovolená 5 týdnů, vzdělávací kurzy, školení, příspěvek na vzdělání, firemní akce, individuální rozvržení pracovní doby, možnost si napracovat hodiny, možnost delšího neplaceného volna, vlastní organizace náplně práce
Vhodné i pro: osoby bez praxe, osoby na mateřské/rodičovské
Zařazení: zdravotnictví, farmacie a sociální péče
Co říká Zdravyzub s.r.o. o pozici
Zubní ordinace v Lomnici u Tišnova. Spolupráce se čtyřmi zubními lékaři a zubním technikem.
Z důvodu rozšíření našeho týmu hledáme novou kolegyni/kolegu na pozici dentální hygienistky/hygienisty. Práce vhodná i pro absolventy, rádi vše naučíme.
Co vás čeká
Dentální hygienistku u nás čeká příjemná, plně vybavená, moderní ordinace (intraorální rtg, klimatizace, čistička vzduchu a další), možnost konzultace a zpětná vazba se stomatologem, podpora vzdělávání, přátelský kolektiv, bonusy a další firemní benefity.
Jaké znalosti a dovednosti byste měli mít
Náš tým Zdravý zub hledá šikovnou dentální hygienistku (absolventku nebo s praxí).
Najdete nás v Lomnici u Tišnova, což je 33 km od Brna.
Co vám můžeme nabídnout
Zkušenosti více jak 12 let v oblasti dentální hygieny. Máme čtyři moderně vybavené ordinace a laboratoř, Více o naší práci zjistíte na stránkách . Nabízíme časově flexibilní pracovní dobu, dle domluvy možná práce i na zkrácený úvazek.
Nabízíme kontinuální vzdělávání a práci v přátelském kolektivu.

Prodám knihu “Heavy Metal Encyklopedie”.
Autor: Daniel Bukszpan
Z anglického originálu vydána v českém překladu v roce 2004 - První vydání v českém jazyce.
———————————————————————————
Rozsáhlá encyklopedie na 300 stranách nabízí:
• rozbor kariér více než 200 nejvýznamnějších heavymetalových kapel;
• více jak 600 barevných fotografií;
• základní statistiky členů formací a jejich diskografie;
• tematická hesla a časový sled nejvýznamnějších okamžiků v historii heavy metalu;
• 20 x žebříčky top 10 a další zajímavosti.
Kniha je ve velmi dobrém stavu.
Jediná drobná vada - naražený potah v jednom místě spodní hrany předního dílu desek knihy - viz foto 9-11. (vada je viditelná jen při pohledu zespoda na vnitřní stranu přední desky knihy).
Obal, hřbet, vazba i jednotlivé listy knihy jsou bez vady, v perfektním stavu.
Cena 690,- Kč (Původní doporučená cena 990,- Kč).
———————————————————————————
Preferuji osobní předání v Praze.
Po domluvě, možné poslat jako zásilku /poštovné, dle sazebníku ČP/.

Největší záhady světa ,
Záhadné přízraky - Ernst Meckelburg ,
Překlad: Rudolf Řežábek
Jazyk: česky
Rok vydání: 1996
Vazba: vázaná
Počet stran: 272
Stav knihy: velmi pěkná

Nová kniha. Formát A5, 168 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2014 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbenějších uzenin, knaků, chrupáků, klobás, salámů, pečení, jaterniček, jelit, závinů, šunek, rosolů atd., vyráběných v uzenářských dílnách koncem 19. století nejen v Čechách, ale také v Německu, Rakousku, Francii a Itálii. Neopomíjí ani rady, jak připravit suroviny k výrobě, jakým způsobem zboží tepelně opracovat, jak nejlépe zbudovat udírnu a chladírnu i kterak dbát o zdravotní nezávadnost výrobků.

Vydejte se na další dobrodružnou výpravu do báječného světa stavebnice LEGO! Vyzkoušejte podrobné postupy stavby téměř 40 modelů a nechejte se inspirovat spoustou nákresů a ukázkami téměř 100 dalších modelů. Knížkou vás opět provede postavička Megs a její kamarád Kostkobot. V tomto příběhu jsou na stopě Destruktorovi, po němž opravují zničené modely. Naučíte se s nimi stavět vesmírné lodě, exotické skrýše pirátů, draky chrlící oheň, rychlá auta a další modely.
Počet stránek: 196
Rozměry: 16 x 220 x 265
Vazba: Vázaná
Rok vydání: 2014
V PERFEKTNIM STAVU, NEČTENÉ

Soubor 192 receptů masných výrobků poprvé vydaný v roce 1910. Každý návod uvádí přesné dávkování surovin a přísad i podrobný výrobní postup. Formát A5, 128 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2017.
Nová kniha.
Rudolf Řehák ve své knize vybral nejzajímavější druhy z evropského uzenářského sortimentu a nabídl je českým výrobcům. V knize je vše různými druhy párků počínaje, přes měkké salámy, vařené zboží, výrobky z kusových mas až po trvanlivé salámy a fermentovaná masa. Vše od tehdy v Čechách oblíbené lidové střevní uzenky „andulky“ až po medvědí salám.

Josef Kubelka sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi.
Nová kniha.
Formát A5, 104 stran, pevná šitá vazba.
2. vydání, v roce 2020 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná příručka pro uzenáře Josefa Kubelky vyšla poprvé v Praze v roce 1935. Originální práce sepsaná praktikem podrobně popisuje výrobu tehdejšího běžného uzenářského sortimentu v celém rozsahu od vařené výroby přes párky, klobásy, paštiky a speciality až po trvanlivé salámy. Obsáhle se věnuje výrobě mozaikových salámů, které za první republiky bývaly ozdobou výkladních skříní zručných uzenářů, avšak většina autorů odborných uzenářských knih je pro značnou výrobní náročnost opomíjela.

Morphy, J.: Co chutná na zeměkouli - 1500 snadných receptů kuchyně evropské, americké a exotické.
Překlad Anda Lustigová, obálku navrhl Fr. Muzika, úprava Jindřich Štyrský, vydal Sfinx, Bohumil Janda, Praha 1935.
Původní pevná vazba se zlacením, vynikající stav.

Otto von Leixner, Geschichte der deutschen Literatur. Publikováno Ottou Spamerem, Leipzig, 1899. Verlag Otto Spamer. Dějiny německé literatury. Psáno švabachem. Obsahuje 423 illustrací, z toho 55 barevných. Vazba částečně kožená. Rozměry 26 x 19,5 cm. Velmi dobrý stav. Osobní převzetí v Říčanech u Prahy či zaslání přes zásilkovnu.

Nová kniha. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, v roce 2015 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor.
Obsahuje cca 240 receptů a návodů na párky, klobásy, salámy, šunky, tlačenky, uzená masa a slaniny.
Rozsáhlá 300stránková kniha, poprvé vydaná v roce 1892 v Koberově edici „Kronika práce, osvěty a průmyslu“, je druhou nejstarší českou tištěnou příručkou technologie masa. Ano, celé technologie masa – od druhů, plemen a nákupu jatečných zvířat, přes jejich ustájení před porážkou k jatečnictví a zpracování vedlejších živočišných produktů, bourání masa, k masné výrobě a konzervování masa i masných výrobků. Vše symbolicky zakončeno statí o úpravě krámu a výlohy. Komplexní dílo, včetně pojednání o chemickém složení tkání, anatomii jatečných zvířat a veterinárně-hygienických aspektech zpracování masa.

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.
Formát A5, 752 stran, pevná šitá vazba.
ISBN 978-80-86659-68-8, 2. vydání, 2023.
Vydalo nakladatelství OSSIS v Táboře.
Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podskupin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje.
V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mícháním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní doporučené úpravy surovin – předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. – jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného koření je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky.

Soubor dvou knih Josefa Tašla (1897–1967), řezníka a uzenáře z Veselí nad Moravou a odborného učitele živnostenských škol pokračovacích ve Zlíně a v Uherském Hradišti.
Nová kniha. Formát A5, 180 stran, pevná šitá vazba.
3. vydání obou knih, v roce 2019 vyšlo v nakladatelství OSSIS Tábor.
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938.
Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939.

8 dílů, 1929 -1938, odřená vazba viz fotografie, II. díl ve špatném stavu - skvrny a rozedřené desky na hřbetu (viz fotografie), ostatní díly v dobrém stavu.

Nová kniha. Formát A5, 160 stran, pevná šitá vazba. 2. vydání, vydalo nakladatelství OSSIS Tábor v roce 2015.
Kniha, poprvé vydaná v roce 1931, obsahuje především množství originálních návodů na výrobu uzenářského zboží, vyráběného ve 20. letech 20. století v Praze i jinde po Čechách a Moravě. Z drobného zboží se autor kromě párků, poláků, klobás a opékáčků důkladně věnuje i taliánům. Seznámí vás s výrobou měkkých salámů, salámů játrových, vařeného zboží i čajovek a drážďanek. Neopomine salámy trvanlivé a jejich imitace, aspiky, saláty ani konzervy a paštiky. Představí vám pražskou šunku tak, jak ji vyráběli přední uzenářští mistři. Kromě receptur předkládá František Danielka taktéž rady pro nákup jatečných zvířat, zjišťování jejich zdravotního stavu, poučení o kalkulaci a dani z masa.

J. von Pluck - Hartung. Welt - Geschichte, svazek Mittelalter, 1909. Druhý svazek z celkem osmisvazkové encyklopedie.
Původní celoplátěná, zlacená vazba. Vydal Ullstein a spol. Berlín 1910. Psáno švabachem. Obsahuje množství celostránkových vyobrazení i vyobrazení v textu. Množství skládacích příloh včetně map, reprodukcí rytin, olejomaleb a menších publikací. Rozsáhlý rejstřík. Rozměry 29x22 cm.
Osobní převzetí v Říčanech u Prahy či zaslání přes Zásilkovnu.

Formát A5, 176 stran, pevná šitá vazba, 3. vydání. V roce 2016 vydalo nakladatelství OSSIS Tábor. Nová kniha. Publikace obsahuje 115 receptur a důkladných podrobných návodů na výrobu uzenářských výrobků. Jsou v ní recepty na párky, vuřty, klobásy, cerveláty, taliány, měkké i trvanlivé salámy, šunky, játrové a mozaikové výrobky, tlačenky, slaniny a saláty. První vydání vyšlo v roce 1910, druhé 1928.